Miksi fuusioidaan?

Fuusion tavoitteena on parantaa myynnin ja markkinoinnin, sekä johdon koordinointia konsernin suomalaisissa tytäryhtiöissä. Yhtenä yhtiönä Harju Elekter voi palvella suomalaisia asiakkaitaan entistäkin kattavammin.

Mitä hyötyä fuusiosta on?

Voimme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisesti entistä laajempaa tuote- ja palvelukokonaisuutta, jota kehitetään paikallisten asiakkaiden tarpeiden pohjalta.

Miksi muutos tapahtuu nyt?

Harju Elekter on vuosien aikana kasvanut yhdeksi Pohjoismaiden johtavista sähkö- ja automaatioalan toimijoista. Olemme tänä päivänä yhtiö, jonka eri toimijat pystyvät yhdessä palvelemaan asiakkaita joustavasti pienistä yksittäisistä projekteista laajempiin kokonaisuuksiin. Kehityksen ja kasvun myötä haluamme vahvistaa kykyämme tarjota laajoja kokonaisuuksia isoihin projekteihin, sekä taata myös jatkossa joustavat toimintamallit, joilla voimme tarjota asiakkaan tarpeita parhaiten vastaavan ratkaisun.

Miten muutos näkyy asiakkaille ja yhteistyökumppaneille?

Muutos ei vaikuta esimerkiksi kontaktihenkilöiden yhteystietoihin, sillä sähköpostiosoitteemme ovat olleet jo pidempään Harju Elekterin alla. Myös yhteyshenkilöiden puhelinnumerot pysyvät ennallaan. Logomme päivitetään ja nimemme vaihtuu Harju Elekter Oy:ksi vuoden 2021 alusta. . Kotisivumme löytyvät osoitteesta www.harjuelekter.fi.

Mitä uutta muutos tuo toimintaan?

Osana kansainvälistä konsernia voimme jatkossa palvella asiakkaitamme yhä kokonaisvaltaisemmin säilyttäen samalla ketteryytemme ja nopeutemme. Tarvittaessa asiakkaan tukena on koko konsernin osaaminen ja kapasiteetti.

Pysyvätkö kontaktihenkilöt samoina?

Kyllä pysyvät. Haluamme vaalia tärkeitä asiakas- ja henkilösuhteitamme.

Pysyvätkö yritysten Y-tunnukset samoina? Entä laskutusosoitteet? Mille paikkakunnalle Y-tunnus on rekisteröity?

Finnkumu Oy:n y-tunnus muuttuu fuusion myötä 1.1.2021 ja on sen jälkeen sama kuin Satmatic Oy:n (Satmaticin y-tunnus jatkaa ennallaan). Laskutustietoihimme tulee muutoksia, joista tiedotamme asiakkaitamme hyvissä ajoin.

Vuodenvaihteen jälkeen olemme yksi juridinen yhtiö, pankkitilit tulevat olemaan Harju Elekter Oy:n nimellä ja luonnollisesti myös tilinumerot yhtenäistyvät, vaikka toimipaikkoja on useita. Yrityksen kotipaikka on Ulvila, toimipisteitä tulee olemaan kolme (Kerava, Ulvila ja Kurikka).

Muuttuuko tuotteiden valmistuksessa jokin?

Tuotteiden valmistuksessa ei tapahdu muutoksia. Satmaticin ja Finnkumun tuotanto jatkuu Suomessa.

Mihin verot jatkossa maksetaan?

Verot maksamme jatkossakin Suomeen ja toimipaikkojen suhteessa eri kuntiin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jan Osa, jan.osa@harjuelekter.com