Julkaistu: 19.12.2020

Elenian ja Satmaticin yhteistyö jatkuu tiiviinä tulevinakin vuosina

Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö Elenia ja Satmatic ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo vuosien ajan. Kumppanuus jatkuu myös tulevina vuosina, sillä Elenia solmi syyskuun lopulla kolmen vuoden jatkosopimuksen Satmaticin kanssa. Ensi vaiheessa sopimus kattaa yli 700 muuntamon toimittamisen Elenialle vuonna 2021.

– Yhteistyömme Satmaticin kanssa on sujunut erittäin hyvin ja rooli ja merkitys on kasvanut vuosi vuodelta. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä tuotteisiin ja palveluihin, kertoo hankinta-asiantuntija Jaakko Vesala Elenialta.

Tarkkaan ottaen osapuolien välillä on solmittu kahdeksan vuoden raamisopimus, jossa varsinaisista toimituksista sovittiin ensi alkuun kolmivuotiskaudelle 2021–2023. Satmatic myy Elenialle kolmen vuoden kuluessa lähes kaksituhatta muuntamoa. Sopimuksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

– Sopimuksen mukaan toimitamme Elenialle ensi vuonna reilusti yli 700 muuntamoa. Toimitus sisältää erikokoisia ja erilaisilla tekniikoilla varustettuja muuntamoita. Mukana on myös aivan uudentyyppisiä etäohjattavia sekä esimerkiksi kattorakenteiltaan uudistettuja muuntamoita, kertoo Satmaticin muuntamotoiminnasta vastaava myyntipäällikkö Kari Aarniomäki.

Testejä ja koeasennuksia

Uutta sopimuskautta on valmisteltu huolellisesti pitkin syksyä.

– Syksy ja loppuvuosi on paiskittu kovasti töitä. Olemme testanneet uudentyyppisiä muuntamoratkaisuja, kun olemme yhdessä valmistelleet uuden sopimuskauden aloittamista. Uusista muuntamoista on tehty jo marras-joulukuussa ensimmäisiä koeasennuksia. Sarjatuotanto alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen, Elenian Vesala sanoo.

– Olemme Elenialla lisäämässä tuntuvasti verkostoautomaatiota, erityisesti vikojen indikointia. Uudentyyppisillä etäohjattavilla muuntamoilla pystymme entistä paremmin selvittämään vikapaikkoja ja verkkovikoja sekä ilmoittamaan niistä. Ensi vuonna asennettavista muuntamoista merkittävä osa on älykkäällä etäohjauksella ja automaatiolla varustettuja.

Muuntamoita eri puolille Suomea

– Yksi lähivuosien trendeistä on kaapeloinnin painopisteen siirtyminen haja-asutusalueille taajamien ulkopuolelle. Haja-asutusalueille pystytetään paljon pieniä muuntamokoppeja. Muuntamoita tulee koko Elenian verkkoalueelle Kanta- ja Päijät-Hämeeseen, Pirkanmaalle, Keski-Suomeen sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalle.

– Testit ovat sujuneet mallikkaasti ja kaikki näyttää hyvältä. Mutta vielä tässä riittää tekemistä, jotta saamme uuden sopimuskauden mahdollisimman sujuvasti liikkeelle. Hyvällä ja positiivisella mielellä etenemme, Elenian Jaakko Vesala sanoo lopuksi.

 

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Kari Aarniomäki
044 5379 881
kari.aarniomaki(at)harjuelekter.com

Elenian uuden muuntamomallin maastoasennus Sysmässä joulukuisissa sääolosuhteissa sujui hyvin