Julkaistu: 06.05.2020

Ensimmäiset HECON-keskusrakenteet toimitettu asiakkaille

Tämän tarinan pääosassa on HECON. Uuden kennokeskusrakenteen tai -järjestelmän meille esittelee Satmaticin myyntipäällikkö Kari Mäkelä.

– HECON on uusi keskusrakenne, joka on syntynyt alusta loppuun Harju Elekter -konsernimme omana tuotekehityksenä. Se on erityisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin sähkökojeistoksi tarkoitettu malli. Eli siinä on otettu huomioon ennen kaikkea pohjoismaiset sähkötekniset vaatimukset, Mäkelä aloittaa.

– Suunnittelutyötä on tehty muutama vuosi. Viimeisetkin testaukset ja tyyppihyväksynnät saatiin valmiiksi viime vuonna. Nyt olemme siinä tilanteessa, että olemme toimittaneet ensimmäiset projektit asiakkaille. Kiinnostus uutta tuotetta kohtaan tuntuu olevan oikein lupaavaa.

– Ensimmäiset toimitukset menivät lähialueen prosessiteollisuuden yrityksille. Jos keskusmetreistä puhutaan, niin isompi toimitus oli vähän yli 25-metrinen ja toiseen projektiin meni kojeistoa viitisen metriä.

– Totta kai aiomme myydä näitä tulevaisuudessa muuallekin, mutta lähiseudun teollisuuslaitoksista on luonnollista aloittaa, koska olemme tehneet jo pitkään heidän kanssaan yhteistyötä. Ihmiset ovat tuttuja ja heidän vaatimustasonsa on meillä hyvin tiedossa, Kari Mäkelä kertoo.

Sujuvaa ja joustavaa

Kun myyntipäällikkö Mäkelää pyytää kertomaan, miksi juuri HECON-rakenteet ovat erinomaisia lajissaan, vastaus on pitkä ja perusteellinen.

– Tuotekehittelyn ja oman tuotteen rakentamisen lähtökohtana on ollut muun muassa viimeisen päälle hyvä 3D-osaamisemme. Meidän 3D-suunnittelun ammattilaisemme pystyvät tekemään kojeistoista tarkat mallinnukset, ja sitä kautta saamme asennukset menemään mahdollisimman sujuvasti eteenpäin valmiilla kiskosto- ja ohutlevykuvilla.

– Näin saamme tuotannon joustavasti liikkeelle. Vastaavasti voimme näyttää asiakkaalle ennen kuin kojeisto on valmis, että miltä se tulee näyttämään, millaiset liitynnät siellä on ja niin edelleen.

– Kun puhutaan isovirtaisista kojeistoista, niin ne ovat aika mekaanisia. Eli vaikka kojeistoissa on paljon sähkötekniikkaa sisällä, niin kiskostoratkaisut ynnä muut ovat melko mekaanisia kokoonpanoja. Näemme isona etuna sen, että pystymme mallintamaan ne etukäteen 3D-pöydällä ja tekemään jatkosuunnittelua sen pohjalta.

Asiakkaita kuunnellen

– Vuosien varrella meille on kertynyt keskusrakenteista paljon kokemusta ja olemme saaneet asiakkailtamme arvokkaita kommentteja. Asiakkaiden palautteita kuuntelemalla olemme tätäkin rakennetta ja systeemiä kehittäneet.

– Koska tämä tuote on alusta loppuun itse suunnittelemamme, meidän on helppo myös jatkossa parantaa sitä asiakkaiden palautteiden pohjalta. Ohutlevyvalmistuksen kojeistoihin tekee konserniimme kuuluva AS Harju Elekter Teletehnika, Kari Mäkelä selvittää.


Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Kari Mäkelä
050 353 9855
kari.makela(at)harjuelekter.com