Julkaistu: 01.09.2020

Finnkumu Oy:lle merkittävä onnistuminen

Harju Elekter Groupin suomalainen tuotantoyhtiö Finnkumu Oy on solminut Järvi-Suomen Energia Oy:n ja Savon Voima Verkko Oy:n kanssa yhteishankinnan puitesopimuksen tehdasvalmisteisten puistomuuntamoiden toimitukseen. Sopimuksen arvioitu arvo on 18 miljoonaa euroa. Toimitukset tapahtuvat vuosina 2021–2023, sopimus sisältää lisäksi mahdolliset kaksi (2) kahden vuoden optiokautta.
Järvi-Suomen Energia rakentaa, ylläpitää ja kehittää Suomen ainutlaatuisen järvialueen sähköverkkoa. Järvi-Suomen Energia ylläpitää paikallisena jakeluverkonhaltijana noin 27 000 kilometrin sähköverkkoa ja varmistaa, että valot syttyvät yli 100 000 asunnossa.
Savon Voima -konserni on 20 kunnan omistaman Savon Energiaholding Oy: n kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiö on yksi suurimmista energiapalveluiden myyjistä Suomessa. Emoyhtiön lisäksi Savon Voima -konserniin kuuluu verkkopalveluja tarjoava Savon Voima Verkko Oy. Konsernin liiketoiminta-alueita ovat sähkönjakelu, sähköntuotanto ja kaukolämpö.

Lue pörssitiedote tästä

Lisätietoja:

Jan Osa, Toimitusjohtaja Satmatic Oy ja Finnkumu Oy
+358 40 561 6669

Finnkumu Oy liittyi Satmatic Oy:hyn ja Harju Elekter Groupiin jo vuonna 2014. Harju Elekter fuusioi konserniin kuuluvat suomalaiset tytäryhtiönsä Finnkumu Oy:n, Kiinteistöyhtiö Ulvilan Sammontie 9 Oy:n ja Satmatic Oy:n yhdeksi juridiseksi yhtiöksi tämän vuoden lopussa ja sulautumisen jälkeen konsernin tytäryhtiö nimitetään Harju Elekter Oy:ksi.

Harju Elekter -konserni on johtava keski- ja matalajännitteisten sähkö- ja automaatiolaitteiden valmistaja Baltiassa ja tunnettu ja tunnustettu valmistaja Skandinaviassa. Harju Elekterin pääasiallinen liiketoiminta on sähkön jakeluun ja siirtoon tarvittavien laitteiden kehittäminen, tuotanto ja myynti. Pääliiketoimintaa tukee Viron ohutlevytuotantotehdas sekä teollisuuskiinteistöjen kehittäminen ja vuokraaminen. Harju Elekter -konsernin Virossa, Suomessa, Ruotsissa ja Liettuassa sijaitsevissa tehtaissa työskentelee yli 800 asiantuntijaa, ja konsernin vuoden 2020 liikevaihto oli 74 miljoonaa euroa. Harju Elekterin osakkeet noteerataan Nasdaq Tallinnassa.