Julkaistu: 18.12.2020

Heikki Kankkunen on työskennellyt Satmaticin palveluksessa tammikuusta 2007. Alusta asti hän paiskinut hommia Keravan yksikössä, viime vuodet tiimipäällikkönä – käytännössä yksikön pomona. Toki Heikilläkin on esimiehensä, mutta hän toimii Ulvilassa.

Tässä henkilökuvassa esittelemme Heikki Kankkusen lisäksi myös jonkin verran Keravan yksikköä. Se kun pienenä ja pippurisena ”pajana” jää usein Ulvilan päätoimitoimipaikan varjoon.

– Tulin Satmaticin Keravan yksikköön töihin melkein suoraan armeijasta. Kaverini vinkkasi, että täällä saattaisi olla töitä tarjolla. Ennen armeijaa olin tehnyt kaikenlaisia sekalaisia töitä ja käynyt ammattikoulun, Heikki aloittaa.

– Aloitin pienimuotoisella keskusvalmistuksella. Aika pian toiminkin jo Keravan yksikön silloisen pomon lomasijaisena. Joskus vuosien 2011 - 2012 kieppeillä siirryin tiimipäälliköksi.

Kaikkea mahdollista lattian ja katon välissä

Kun Heikki Kankkusta kuuntelee, niin johtopäätös on tämä: Keravan yksikössä tiimipäällikön työnkuva on viimeisen päälle laaja ja monipuolinen.

– Kun meillä on täällä käytännössä töissä vain asennusporukka ja minä, niin saahan tässä tehdä kaikkea mahdollista lattian ja katon välissä. Välillä vaihtelen ovenkahvoja ja mitä milloinkin.

– Toimenkuva on periaatteessa sama kuin työnjohtajalla Ulvilassa. Seuraan työtilannetta, jaan työt, teen projektikansiot sekä huolehdin, että projektit aloitetaan, tehdään ja tulevat valmiiksi ja lähetetään eteenpäin.

– Tein vuosia myös varastotöitä muiden töiden ohessa. Jossain vaiheessa se kävi mahdottomaksi ja tänne pestattiin uusi varastohenkilö. Pääasiassa aikani menee projektien kanssa sumplatessa, Heikki kertoo.

Kokonaisvaltaista osaamista

Tähän väliin tiivis Keravan yksikön esittely tiimipäällikön sanoin:

–  Meillä on noin 500 neliön halli, joka on pikkuhiljaa kehittynyt nykyaikaisemmaksi. Mutta eihän meillä ole esimerkiksi sellaisia johdin- ja aukotuskoneita kuin Ulvilassa. Tämä on pikemminkin ”paja”, jossa tehdään kaappeja alusta loppuun. Asentajiltamme löytyy todella kokonaisvaltaista osaamista ja ongelmanratkaisukykyä. Teemme myös pneumatiikkatöitä nykyisin melko paljon.

Käytännössä tätä kaikkea tekee kymmenkunta ammattilaista.

– Omia asentajia on neljä, lisäksi ovat varastomies ja tarkastaja, joka hänkin silloin tällöin osallistuu asennustöihin, ja minä. Lisäksi meillä on muutama melkein vakituinen ulkopuolinen asentaja. Ja oikein kiireisinä aikoina hommaamme lisäporukoita, Heikki Kankkunen listaa.

Vipinää vapaa-ajallakin

Palatkaamme takaisin tämän henkilökuvan tätä nykyä Mäntsälässä asuvaan päähenkilöön, jolla riittää vipinää myös vapaa-ajalla.

– Meillä on vaimon kanssa kaksi lasta, 3- ja 5-vuotiaat, sekä 1980-luvun lopun omakotitalo. Tästä voi jo päätellä, että puuhaa piisaa. Ja kun vaimo on yrittäjänä aika paljon iltoja ja viikonloppuja töissä, niin kyllähän minulla riittää työpäivän päälle ilta-askareitakin ihan mukavasti.

– Työasioita ei tule murehdittua vapaa-ajalla. Jos haluan niin sanottua omaa aikaa, sitähän löytyy aamuista. Olen sellainen aamuliikkuja. Herään kello 4 ja menen puoli seitsemäksi töihin. Juu, vauhdikasta arkea! Viikonloput menevät omakotitalon puuhissa ja perheen kanssa touhutessa, Heikki Kankkunen kertoo.

Keravan yksikön uusi Harju Elekter-kyltti loistaa joulukuun hämärässä valmiina vuodelle 2021