Julkaistu: 05.05.2020

Hyttisen Eristysliike satsaa uusiutuvaan energiaan

– Energiansäästö liittyy vahvasti alaamme, joten onhan tämä tietenkin myös imagokysymys, vastaa porilaisen Hyttisen Eristysliike Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hyttinen.

Kysymys, johon hän vastaa, kuuluu näin: ”Miksi Hyttisen Eristysliike on viime vuosina päättänyt satsata melkoisen voimakkaasti uusiutuvaan energiaan?”

Melkoisen voimakas satsaaminen taas tarkoittaa muun muassa seuraavia tekoja:

– Viime vuonna hankimme kaksi 3,7 kilowatin aurinkosähköjärjestelmää. Vastikään päivitimme systeemejä ja vaihdoimme toisen niistä inverttereistä pois ja ostimme kilowatin hybridin tilalle. Siihen tuli myös akku kylkeen ja samalla muutimme hieman sähkökeskuslinjoja. Kaikki toimii nyt yhden mittauksen takana.

– Ylimääräisen invertterin siirsimme Hyttisen Eristysliikkeen peltiverstaalle, joten nyt saamme sielläkin päiväsähkökulutusta pienemmäksi. Lisäksi firmalla on yksi sähköpakettiauto, vaimolla sähköauto ja minulla hybridi, Mikko Hyttinen luettelee.

Aika monta hyvää ympäristötekoa siis!

Hankinnat pitkällä tähtäimellä

– Näiden tekojen putki alkoi vuonna 2014, kun hommasimme firmalle täyssähköauton kaupunkijakamiseen eli materiaalien kuskaamiseen työmaille. Sen jälkeen juttelimme Satmaticin Sabriina Heikkilän kanssa, että jospa hankkisimme aurinkoenergiajärjestelmän. Se toteutui muutaman vuoden päästä ja havaitsin senkin oikein hyväksi vaihtoehdoksi.  

– Taloudellisesta näkökulmasta olen ajatellut näitä hankintoja pidemmällä tähtäimellä. Oman aikansa ne ottavat, mutta eivätpä ne niin mahdottomia kustannuksia aiheuta – päinvastoin kuin monet luulevat, Mikko Hyttinen sanoo.

– Yhteistyö Satmaticin kanssa on sujunut hyvin. Olemme saaneet kilpailukykyiset hinnat ja kaikki tavarat ovat tulleet suht nopeasti. Olemme hankkineet Satmaticilta myös pari sähköautojen latausasemaa. Niissäkin oli tarjolla monta eri variaatiota mistä valita. Tyytyväinen olen ollut sekä tuotteisiin että palveluun.

Suomen vanhin alallaan

Entäpä tulevaisuus, mitkä ovat Hyttisen Eristysliikkeen seuraavat askeleet uusiutuvan energian saralla?

– Nyt juuri ei ole mielessä uusia hankintoja. Mutta ehkäpä tuohon voisi jonkin lisäpaneelin joskus ostaa, Mikko Hyttinen tuumaa.

Peruutetaanpa hetkeksi nykyajasta ja tulevaisuudesta menneisyyteen. Hyttisen Eristysliike on todellinen pitkän linjan perheyritys, perustettu jo vuonna 1957.

– Taidamme olla Suomen vanhin yhä toimiva eristysliike. Vetovuorossa on jo kolmas sukupolvi.

Nettisivuillaan yritys esittelee itseään näin: ”Hyttisen Eristysliike on laadusta, ammattitaidosta sekä luotettavuudesta tunnettu yhteistyökumppani. Ammattitaitoiset eristäjät ja peltiseppämme luovat tehokkaan, viimeistellyn ja esteettisen lopputuloksen, jonka tuloksena säästät rahaa ja energiaa.”

Hyttisen Eristysliike Oy on ollut vuodesta 1979 Satakunnassa Paroc Oy:n teknisten eristeiden piirimyyjä. Lisäksi myynti kattaa monipuolisen eristeiden päällyste- ja kiinnitysvalikoiman.

Mikko Hyttisen kipparoima perheyritys työllistää tällä hetkellä toimitusjohtajan ja työnjohtajan lisäksi noin 25 asentajaa ja muutaman alihankkijan.


www.hyttiseneristysliike.fi

Hybridi-järjestelmä ryyditettynä LG 7kW akkuvarastolla mahdollistaa aurinkosähkön varastoinnin.