Julkaistu: 04.04.2021

Harju Elekter Oy:n komponenttimyynti varmistaa sähkö- ja automaatiojärjestelmien rakentamisen, modernisoinnin ja huollon sujuvuuden. Varastosta löytyvät muun muassa johtavien valmistajien sähkö- ja automaatiotuotteet sekä prosessi-instrumentit.

– Varastonhallintamme takaa mutkattoman palvelun ja toimiva logistiikkamme nopeat ja varmat toimitukset. Ulvilan varastostamme löytyy noin 5 000 eri sähkö- ja automaatioalan nimikettä, kertoo Harju Elekter Oy:n komponenttimyynnin myyntipäällikkö Juuso Aho.

– Päämiehinämme toimii kymmenkunta alan huippumerkkiä. Lisäksi on useita täydentäviä toimittajia. Pystymme siis tarjoamaan todella laaja-alaisesti sähkö- ja automaatiotuotteiden hankinnan yhteen kanavaan!

– Pääasiassa asiakkaamme ovat teollisia tuotantolaitoksia tai laitevalmistajia, taikka niille alihankintatyötä tekeviä yrityksiä. Muutamia poikkeuksiakin löytyy, kuten oppilaitokset. Viime aikoina olemme päässeet toimittamaan päämiestemme laitteita ja järjestelmiä moniin uusittuihin opetusympäristöihin, Aho jatkaa.

”Tosi hyviä palautteita”

Satmatic, nyttemmin Harju Elekter Oy, alkoi toden teolla panostaa valikoitujen asiakkaidensa komponenttimyyntiin vuoden 2018 alussa. Kumppaniyritysten teknisenä jälleenmyyjänä toimimisesta alkoi kertyä heti hyviä kokemuksia.

Miten komponenttimyynnin puolella sujuu keväällä 2021?

– Monilla yrityksillä on tunnetusti ollut suuriakin koronan aiheuttamia haasteita liiketoiminnassa. Me olemme selvinneet äärettömän hyvin, Juuso Aho aloittaa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, mihin suuntaan tämä bisnes on kehittynyt. Olemme pystyneet nostamaan hyvällä kasvulla liikevaihtoa ja asiakkaiden lukumäärää. Selvitämme nykyisin asiakastyytyväisyyttä säännöllisillä Net Promoter Score -kyselyillä. Iloksemme olemme saaneet komponenttimyynnin toiminnasta jatkuvasti tosi hyviä palautteita.

Asiat ovat sujuneet näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa hämmästyttävän hyvin. Siitä suurin kiitos kuuluu tietenkin asiakkaillemme, Juuso Aho kiittelee.

Komponenttimyynnistä vastaa tällä hetkellä kolmen hengen tiimi. Myyntipäällikkö Juuso Ahon lisäksi mukana ovat myynti-insinööri Jyri Yliahtela ja muun muassa tilausten käsittelystä vastaava Janette Syväkuru. Janeten lyhyen esittelyn voit lukea tämän jutun lopusta. Jyristä kerroimme aiemmin täällä. https://www.harjuelekter.fi/uutiset/Jyri_Yliahtela_on_Satmaticin_k-213.html

– Komponenttimyynnin tiimi on hyvässä mallissa ja iskussa. Ennen kuin Janette palasi äitiysvapaalta, tiimiä vahvisti ansiokkaasti Noora Kari. Noora jatkaa edelleen talossa ja työskentelee nyt taloushallinnon puolella, Juuso Aho selvittää.

Tulevaisuus näyttää hyvältä

Vuodenvaihteessa tapahtunut fuusio on vaikuttanut komponenttimyynninkin toimintaan.

– Viime aikoina olemme luonnollisesti vieneet aika paljon Harju Elekter -viestiä asiakkaillemme, jotta he oppivat tuntemaan uuden nimemme. Muutoin fuusio ei ole juuri vaikuttanut käytännön työhön. Olemme muutaman vuoden aikana selvästikin sementoineet asemamme luotettavana ja osaavana komponenttimyynnin toimijana.

– Etätyöskentely Teams-palavereineen sun muineen on tietenkin ollut jo yli vuoden meidänkin arkipäiväämme. Myyntityön luonne on siis kovasti muuttunut. Kun rajoitukset joskus loppuvat, niin kyllä Juuso lähtee intoa puhkuen ensimmäisenä päivänä asiakkaiden luo! Samalla tulee messuvastuita ja monenlaisia asiakastapahtumia. Niitä odotellessa mennään maltilla näillä turvallisilla tavoilla, Juuso Aho kertoilee.  

Entä miltäpä muuten näyttää Harju Elekter Oy:n komponenttimyynnin tulevaisuus?

– Se näyttää oikein hyvältä. Sähköistämisen ja automaation tarve lisääntyy asiakaskunnassamme koko ajan. Me kasvamme siinä mukana ja varmasti meitä tarvitaan, Juuso Aho sanoo.

Kesätöistä komponenttimyyntiin

Olennainen osa Harju Elekter Oy:n komponenttimyynnin tiimiä – Juuso Ahon ja Jyri Yliahtelan rinnalla – on siis Janette Syväkuru. Hänen ensikosketuksensa yritykseen tapahtui kolmisen vuotta sitten.

– Tulin silloisen Satmaticin palvelukseen kesätöihin kesken opintojeni keväällä 2018. Sille tielle jäin. Vakituiseen työsuhteeseen hallinnon ja laadun asiantuntijaksi minut nimitettiin lokakuussa 2018. Välillä olin äitiysvapaalla, jolta palasin töihin tämän vuoden tammikuussa.

– Nykyinen työni komponenttimyynnissä liittyy pääasiassa tilausten käsittelyyn ja toimitusaikojen valvontaan. Normaali työpäivä menee hyvin pitkälle tietokoneen äärellä sähköposteihin vastaillen ja asiakkaiden tilauksia kirjaten. Teen toistaiseksi syksyyn saakka lyhennettyä kuuden tunnin työpäivää.

Verkko-opiskelua ja ukulelea

Porilaisen Janette Syväkurun vajaan kolmen vuoden kokemukset Satmaticista / Harju Elekteristä ovat kovin positiivisia.

– Ilmapiiri on tosi hyvä! Työkaverit ovat todella mukavia, ja olen saanut aina tarvittaessa apua. Täällä on saanut rauhassa kehittyä ja kasvattaa osaamista.

Osaamistaan Janette kehittää myös työnsä ohessa opiskellen. Yksi Harju Elekterin komponenttimyynnin päämiehistä Omron tarjoaa ilmaista verkko-opiskelumahdollisuutta, jota Janette on viime aikoina hyödyntänyt. Myös tiimin muut jäsenet aikovat opiskella lisää ”yleistä tietoa sähköstä ja automaatiosta” Omronin tarjoamien verkko-opiskeluiden kautta.  

Ja loppuun perinteinen kysymys: kuinka sujuu akkujen lataus työn ulkopuolella?

– Kun nuorempi poika on alle kaksivuotias ja vanhempi poika viiden vanha, niin kyllähän vapaa-aika menee aika lailla täysin heidän kanssaan touhutessa. Lisäksi soitan pianoa ja ukulelea. Soittotunnit ovat koronan vuoksi jäissä, joten toistaiseksi soittelen lähinnä itsekseni, Janette Syväkuru sanoo lopuksi.

Harju Elekter Oy:n komponenttitiimi, etualalla Juuso Aho, vasemmalla Janette Syväkuru ja oikealla Jyri Yliahtela

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Juuso Aho
044 537 9898
juuso.aho(at)harjuelekter.com