Julkaistu: 04.05.2020

Näin sujuvat Satmaticin etätyöt

Tämän Satsin pääkirjoituksessa Satmaticin toimitusjohtaja Jan Osa kertoo, että  ”suhtaudumme poikkeusoloihin suurella vakavuudella ja olemme tehneet lukuisia varotoimenpiteitä, jotta kaikki menisi tulevaisuudessakin mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti. Toimihenkilöiden fyysinen läheisyys on minimoitu, eli etätöitä tehdään kaikissa asioissa, missä ne suinkin ovat mahdollisia.”

Tässä tekstissä kerromme tarkemmin, mitä kaikkia, varsin luoviakin, toimenpiteitä onkaan viime viikkoina tehty. Maaliskuun puolivälin jälkeen etätöihin siirtyivät käytännössä kaikki, jotka työtehtäviensä puolesta siihen kykenevät. Näin suojelemme samalla taloon jäänyttä henkilökuntaa tartunnoilta – eli ratkaisevan tärkeää tuotantoamme.

Lisää koneita, kaistaa ja tehoja

Heti kun suuri osa Satmaticin väestä alkoi siirtyä etätöihin, tarvittiin runsaasti erilaisia hankintoja. Kaikilla ei ollut työkoneena läppäriä. Lisäksi koneet vaativat melkoisia tehoja, jotta ne pystyvät sujuvasti pyörittämään etänä esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmiä. Ripeällä aikataululla hankittiin kymmeniä kannettavia ja paljon muita välineitä.

Lisäsimme keskusmuistia toiseen rautapalvelimeen, että esimerkiksi Terminaalipalvelut ja Oscar-toiminnanohjausjärjestelmämme saivat riittävästi tehoja. Eli kaistaa lisättiin reippaasti, jotta yhteydet varmasti pelittävät, kun suuri joukko ihmisiä on samanaikaisesti etäyhteydessä systeemeihin.

Kaikille etätyöntekijöille hankittiin myös lisävakuutukset lakisääteisen tapaturmavakuutuksen rinnalle. Normaalit vakuutukset kun kattavat vain fyysisesti työpaikalla tapahtuneet vahingot.  

Hyvinvointiprojekti jatkuu turvallisesti

Alkuvuodesta Satmaticilla aloitettiin laaja, koko vuoden kestävä ja koko henkilökuntaa koskeva hyvinvointiprojekti. Motiviren valmentajat pitävät ryhmäluentoja, ja työntekijät saavat yksilövalmennusta kukin tarpeensa mukaisesti. Samalla henkilöstölle tehdään muun muassa InBody-kehonkoostumusmittauksia ja Firstbeat-mittauksia, jotka analysoivat unta, liikuntaa, stressiä jne. Tuloksia käydään läpi valmentajan kanssa.

Kun koronapandemia toden teolla iski, myös hyvinvointiprojektin jatko joutui pohdinnan alle. Nopeasti työnantaja kuitenkin päätti, että nyt jos koskaan on erityisen tärkeää panostaa henkilökunnan hyvinvointiin. Toisaalta halusimme myös tukea Motiviren liiketoimintaa. Joten projektia jatketaan suunnitellussa aikataulussa, toki tapaamiset ovat vaihtuneet etätapaamisiksi ja mittaukset järjestetään turvallisesti kullekin erikseen.  

Viestintää ja hyväntekeväisyyttä

Heti maaliskuun puolivälissä ryhdyimme tiedottamaan säännöllisesti koronatilanteen vaikutuksista sekä sisäisesti että ulkoisesti. Toimitusjohtaja lähettää joka viikko kaikille työntekijöille sähköpostiviestin. Lisäksi olemme toimittaneet viikoittaisen uutiskirjeen eli viikkotiedotteen nettisivuillemme ja some-kanaviin. Tarkoituksena on viestiä mahdollisimman avoimesti, ettei kenenkään tarvitse tuntea epävarmuutta siitä, missä mennään tai onko yritys varmasti toimintakykyinen. Iloksemme olemme saaneet tiedottaa yllättävänkin sujuvasta toiminnasta.

Satmatic on perinteisesti tehnyt jouluisin lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Nyt päätimme tehdä hyvää myös näissä poikkeusoloissa. Moni on pulassa, ja esimerkiksi ruoka-avun tarve on kasvanut suuresti. Samaan aikaan kauppojen lahjoitukset ja monet muut kanavat ovat ehtyneet, eli tilanne on monin tavoin kriittinen. Teimme rahalahjoituksen Porin ruoka-apua koordinoivalle taholle ja lahjoitimme heille myös kasvosuojia, jotta jakajat voivat tehdä arvokasta työtään turvallisesti.

Olemme myös tukeneet pieniä paikallisia yrityksiä. Aloitimme kampanjan, jossa työntekijämme osallistuivat arvontaan. Kertyneillä rahoilla ostettiin lahjakortteja porilaisilta ja ulvilalaisilta pienyrittäjiltä.

Päiväkahvit etänä ja 250 kyykkyä!

Myös etäpäiväkahvit ovat kuuluneet viime viikkoina useiden Satmaticin työntekijöiden arkirutiineihin. Sellaiset ideoi ostaja Veera Väkiparta, joka löysi idean LinkedInistä.

– Nautimme etäpäiväkahvit joka päivä Teams-kokousportaalissa kello 13.30, eli samaan aikaan, jolloin meillä olisi kahvihetki konttorillakin. Päiväkahveille osallistuu vaihteleva määrä väkeä. Kutsu lähtee aina kymmenelle hengelle, mutta eiväthän kaikki tietenkään aina osallistu, Veera kertoo.

– Meillä on kamerat päällä, joten näemme toisiamme. On mukavaa vaihtaa kuulumisia kaikkien kanssa kerralla – ilman että pitäisi soitella jokaiselle erikseen. Nopeasti tulee noottia, jos joku alkaa puhua työasioista! Niitä ehdimme käydä läpi muina aikoina.

Veera Väkiparta on monien muiden työkavereidensa tavoin osallistunut viime viikkoina myös Motiviren vetämään kuukauden mittaiseen kyykkyhaasteeseen. Huhtikuun alussa aloitettiin 50 kyykyllä ja vappuaattona olisi tarkoitus tehdä jo 250 kyykkyä.

– Kyllä pahaa teki alkuun, nyt menee jo aika hyvin. Kerran kokoonnuimme päiväkahviporukalla Kirjurinluotoon kyykkäämään, muuten itse kukin on kyykkinyt kotitoimistossaan.

Veera Väkiparran mukaan etätyöt ovat sujuneet pääasiassa oikeinkin hyvin – niin hänellä kuin työkavereilla.

– Alussa oli toki haasteita saada kaikki yhteydet pelaamaan. Nyt tuntuu, että hommat sujuvat mukavasti. Ihminen on sopeutuvainen, Veera tuumii.

Satmaticin etäpäiväkahvit ideoinut Veera Väkiparta juo omat aamukahvinsa aina ulkosalla.