Julkaistu: 30.10.2018

Messuja ja historian havinaa  

Satmatic on ollut viime viikkoina vahvasti mukana ja esillä kahdessa merkittävässä messutapahtumassa, jotka molemmat järjestettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Syyskuun lopulla ”Pirkkahallissa” pidettiin kansainväliset Alihankinta-messut ja lokakuun loppupuolella Energia 2018 -tapahtuma.

Tällä kertaa olimme tapahtumissa poikkeuksellisesti kahdella eri tuotesortimentilla. Alihankintamessuilla esittelimme ennen kaikkea sopimusvalmistuksen valmistuspalvelua, komponenttimyyntiä ja telekaappeja. Energiamessuilla panostimme moninaisten projektien, latauksen ja lämmityksen sekä aurinkosähkötuotteiden esittelyyn.

”Mitäs uutta teillä on tarjolla?”

Asiakkailla oli erittäin aktiivista kiinnostusta kaikkiin uusiin ratkaisuihin. Yleisin kysymys tuntui olevan: ”Mitäs uutta teillä on tarjolla?” Siihen kysymykseen meidänkin pitää pystyä aina vastaamaan uusilla tuotteilla, palveluilla ja ratkaisuilla. Tämä on jatkuvaa kilpajuoksua, koko ajan on pystyttävä parantamaan ja kehittämään uusia, asiakkaitamme hyödyttäviä ratkaisuja.

Latausratkaisut ja komponenttimyynti kiinnostavat

Energiamessuilla esille nousi yksi megatrendi ylitse muiden: liikenteen sähköistyminen. Kiinnostus sähköajoneuvojen latausratkaisuja kohtaan oli todella kovaa. Satmaticin näkökulmasta latausratkaisut olivat kaikkein kiinnostavin aihealue varsinkin, kun Satmatic on ainoa kotimainen valmistaja alalla.

Alihankintamessuilla komponenttimyynti ja sen ympärille rakentuva palvelupaketti herättivät Satmaticin osastolla suurta mielenkiintoa. Komponenttimyynti, josta kerromme tämänkertaisessa Satsissa laajemminkin, on meille uusi ja vauhdilla kasvava ala. Sen ympärille rakennamme monipuolista palvelupakettia monine tapahtumineen.

Satmaticin 30-vuotishistoriikki julkaistiin  

Yksi Alihankintamessujen kohokohta oli Satmaticin 30-vuotishistoriikin julkaiseminen. Paikalla juhlamaljoja kilistelemässä ja vuosikymmenten takaisia sattumuksia muistelemassa oli yrityksen perustajia, omistajia ja tietenkin arvokkaita asiakkaita.

Historiikin kansien väliin on taltioitu paljon mielenkiintoisia tapahtumia matkan varrelta. Haastatteluiden tekemisessä ja vanhojen valokuvien kaivamisessa on tehty iso työ. Haastatteluja tehtiin noin 30 ja valokuvia kirjaan kelpuutettiin noin 40.

Historiikin on kirjoittanut Vesa-Pekka Järvelä, kustantanut Altti Papinsaari ja koordinaattorina toimi Satmaticin Sabriina Heikkilä. Lämpimät kiitokset kaikille!

Satmaticin perustajista historiikin julkistamistilaisuudessa Simo Puustelli, Matti Tuominen ja Jarmo Jalonen

Rainer Nurkkala
Toimitusjohtaja