Julkaistu: 25.10.2020

 

Aluksi on rehellisesti todettava, että yleiset näkymät teollisuudessa eivät tällä hetkellä ole kovinkaan kirkkaat. Lähes puolet teknologiateollisuuden yrityksistä pelkää, että vaikeammat ajat ovat vielä edessä.

Näin ollen mekään emme voi mitenkään väittää, etteivät taloudelliset vaikeudet koskisi meitäkin. Aiemmista lamoista ja maailmanlaajuisista talousongelmista on opittu, että kyllä ne haasteet vaikuttavat ennen pitkää meihin kaikkiin.

Merkittävä osa avainasiakkaistamme on niin sanottuja sopimusvalmistuspohjaisia asiakkaita. Olemme hyvin riippuvaisia niiden markkinaolosuhteista ja kilpailukyvystä. Kaikki olemme samassa veneessä; joillakin menee suhteellisen hyvin, toisilla on huomattavasti vaikeampaa.

Vanhat konstit eivät riitä

Kilpailu on kiristynyt erityisesti projektipuolella. Näinä aikoina joudumme näkemään ekstravaivaa etenkin myynnissä, jotta pystymme pitämään tuotannon vahvassa vireessä. Sähkönjakelussa ja suurissa jakoverkkohankkeissa olemme onnistuneet viime aikoina olosuhteisiin nähden hyvin. Se tuo turvaa ja vakautta seuraaville vuosille.

Poikkeuksellinen aika on tuonut mukanaan monia yllättäviä haasteita. Koronatilanteen vuoksi kaikki merkittävät messut on tältä vuodelta peruttu. Joudumme jatkuvasti keksimään aivan uusia keinoja uusien asiakkaiden tapaamiseen ja hankkimiseen. Tavanomaiset konstit eivät nyt riitä.

Etsimme jatkuvasti myös parasta mahdollista systeemiä, jolla voimme työskennellä turvallisesti – sekä yhtä aikaa tehokkaasti ja tuottavasti. Suuri osa henkilöstöstämme tekee edelleen osittain etätöitä.

Aiomme pärjätä tulevaisuudessakin!

Mutta vaikka taloudelliset näkymät ovat maailmanlaajuisesti sumeat ja edelleen jatkuva koronatilanne lisää vaikeuskerrointa, uskomme valoisaan tulevaisuuteen ei horju. Työt sujuvat, meillä on erittäin vahva porukka ja yhteistyö toimii hienosti asiakkaiden ja muiden kumppanien kanssa. Luottavaisina ryhdymme pian myös ensi vuoden budjetin laatimiseen.

Aiomme siis pärjätä tulevaisuudessakin. Emme suinkaan ole heittämässä pyssyä pensaaseen tai kirvestä kaivoon!     

Jan Osa
Toimitusjohtaja