Julkaistu: 07.05.2020

Kyllä me pärjäämme!

Viime vuoden tilinpäätökset ja koko AS Harju Elekter -konsernin vuositulokset on julkistettu. Voin ylpeänä ja iloisena todeta, että sekä Satmaticin että Finnkumun vuosi 2019 meni kaikilla mittareilla erittäin hyvin. Suuri kiitos niin omalle väelle kuin mainioille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille!

Haluan lämpimästi kiittää samoja tahoja myös viime viikkojen yhteisistä ponnisteluista. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti, lähes täysin ilman takaiskuja näissä koronakriisin aiheuttamissa poikkeusoloissa.  

Suhtaudumme poikkeusoloihin suurella vakavuudella. Olemme tehneet lukuisia varotoimenpiteitä, jotta kaikki menisi tulevaisuudessakin sujuvasti ja turvallisesti. Toimihenkilöiden fyysinen läheisyys on minimoitu, eli etätöitä tehdään kaikissa asioissa, missä ne suinkin ovat mahdollisia.
 
Luottavaisina kohti tulevaa

Työskentely yhteistyökumppaneiden kanssa on sujunut yllättävänkin hyvin ilman fyysisiä tapaamisia etäneuvotteluiden avulla. IT-puoli on ahkeroinut kovassa kuormituksessa, jotta monenlaiset etätyöt onnistuisivat mahdollisimman tehokkaasti. Olemme varautuneet jatkamaan näillä menetelmillä niin pitkään kuin tarve vaatii.

Olen myös hyvin ylpeä siitä, miten ihmiset tuotannon puolella ovat hoitaneet työnsä – siis he, jotka eivät kerta kaikkiaan voi tehdä etätöitä. Heidän asenteensa on todella huippuluokkaa! Yritämme kaikin keinoin pitää myös heidän olosuhteensa turvallisina. He tekevät erittäin tärkeää työtä hyvin erikoisissa olosuhteissa. Tuotannossamme on hyvä vauhti päällä, eikä merkittäviä ongelmia osatoimituksissa ole ilmennyt joitakin pidentyneitä toimitusaikoja lukuun ottamatta.

Pysykäämme rauhallisina ja ottakaamme tosissamme maan hallituksen ja viranomaisten ohjeet ja suositukset. Kyllä me pärjäämme, ja töitä riittää tulevaisuudessakin!

Samalla meidän on hyvä valmistautua tulevaan. Kriisi menee ennen pitkää ohi, ja silloin meidän on oltava mahdollisimman ketteriä ja hyvässä iskussa. Onneksi kesäkin tekee tuloaan, ja aurinko antaa meille kaikille täydentävää energiaa. Voimia ja positiivista asennetta jatkossakin!

Jan Osa
Toimitusjohtaja

P.S. Julkaisemme nettisivuillamme säännöllisesti viikkotiedotteita pandemian vaikutuksista Satmatic Oy:n ja Finnkumu Oy:n toimintaan. (www.satmatic.fi ja www.finnkumu.fi)

Jan Osa kotikonttorillaan