Uusi työnjohtaja Maria Ylikoski tykkää työn vaihtelevuudesta

Julkaistu: 16.06.2020

Maria Ylikoski aloitti työnjohtajana Satmaticin tuotannossa maaliskuussa. Työnantaja on uusi, mutta monet työt ovat Marialle tuttuja. Hänellä on pitkä kokemus työskentelemisestä keskusvalmistuksen parissa eri tehtävissä.

– Mukavaa on ollut. Työilmapiiri on hyvä, porukat ottivat minut hyvin vastaan ja työt ovat vaihtelevia ja monipuolisia, Maria kuvailee ensimmäisten kuukausien kokemuksiaan.

Marian työt Ulvilassa alkoivat käytännössä muutama päivä ennen kuin koronan aiheuttama poikkeustila karanteineen ja etätöineen käynnistyi. Tosin Satmaticin tuotantopuolella töitä on paiskittu paikan päällä, koska kaikkia töitä ei vain voi etänä tehdä.

Tuttuja toimittajia ja asiakkaita

Pidetään tämä tarina kuitenkin koronavapaana ja keskitytään Satmaticin uuteen työnjohtajaan. Käytännön työnkuvaansa Maria Ylikoski kuvailee näin:

– Työpäiviini kuuluvat päivittäiset työnjaot ja erinäisten ongelmien ratkaisut. Tehtäväni on myös varmistaa, että tuotteet lähtevät asiakkaille ajoissa. Ja jos vastaan tulee joitakin epäselvyyksiä, niin informoin niistä asiakasta joko itse tai projektipäällikön välityksellä.

– Parasta tässä työssä on se, että jokainen päivä on omanlaisensa. Työpäivät eivät todellakaan ole mitään kaavoihin kangistuneita, vaihtelua riittää. Sellaisenkin positiivisen havainnon olen täällä tehnyt, että tavara kulkee tosi nopeasti prosessin läpi, ja toimitusajoissa pystytään tarvittaessa hienosti joustamaan.

Ennen Satmaticille siirtymistään Maria Ylikoski työskenteli pitkään Promeco Oy:n palveluksessa.

– Kävin aikoinaan ammattikoulun Porissa. Sieltä menin työharjoitteluun ja sitä kautta jäin kesätöihin. Ensin työskentelin kojeistoasentajana, kunnes halusin opiskella alaa lisää. Opiskelin työteknikoksi, toimenkuvani vaihtui työsuunnittelijaksi, sittemmin siinä rinnalla myös asiakasvastaavaksi.

– Aiemman työurani ansiosta monet toimittajat ja asiakkaat ovat minulle jo ennestään tuttuja, mikä on kovasti helpottanut tässä uudessa työssä aloittamista.  

Pesäpalloa ja pihasaunan pystytystä

Nainen työnjohtajana teknologiateollisuudessa taitaa olla edelleen aika harvinainen?

– Eihän meitä vieläkään kovin paljon ole. Alalla ylipäätään naiset ovat yhä aika harvinaisia, vaikka totta kai meitä on koko ajan enemmän ja enemmän. ”Kaikki” tytöt ja naiset eivät suinkaan enää hakeudu opiskelemaan lähihoitajaksi ja parturikampaamopuolelle.

Entäpä sitten vapaa-aika, kuinka sujuu noormarkkulaislähtöisen, nykyisin Pomarkussa asuvan työnjohtajan akkujen latailu?


– Lapsistani kaksi harrastaa pesäpalloa, joten kyyditsemistä ja pelien seuraamista riittää. Noin muuten harrastan lenkkeilyä ja muuta oman kunnon ylläpitoa. Juuri tällä hetkellä rakennamme hirsirakenteista pihasaunaa, Maria Ylikoski kertoo lopuksi.